JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

SPISAK i raspored rada SEKCIJA za školsku 2014/15.godinu (O eventualnim odstupanjima od navedenih termina informisati se kod profesora koji vode sekcije!)

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Prije 75 godina, 7. februara 1942. godine, ustaše su upale u Narodnu pučku školu u Šargovcu, natjerali tamošnju učiteljicu, Dobrilu Martinović, da odvoji pravoslavnu od katoličke djece, zatim ih sve poubijali, njih pedeset i dvoje.

„I pričali su da su ih ubijali isključivo tupim predmetima, da se ne čuje. Ja to ne mogu posvjedočiti. Ja se samo sjećam njihovih očiju koje su milost iskale. Te oči nikad neću zaboraviti. Oči u kojima je bio strah, vapaj, užas, umiranje...“ 
A umrli su samo zato što su bili Srbi.
Članovi Istorijske sekcije naše škole su , u pratnji Branke Štrbac,   7. februara 2017. godine, prisustvovali parastosu i istorijskom času u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“.                                                                                   

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof.

14 Feb 2017 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U Domu omladine u Banjoj Luci je 28. decembra 2016. godine, pred mnogobrojnom zainteresovanom publikom, prikazana treća "epizoda" učeničke kreativnosti pod nazivom Kreativni ispad 3. Članovi sekcija engleskog jezika (dr Minja Golubović, prof. i Sanja Malešević, prof.) su izveli dvije nadahnute predstave na engleskom jeziku, članovi sekcije srpskog jezika (Aleksandra Tatić, prof.) su imali nekoliko efektnih nastupa u kojima su pjevali, recitovali, plesali i glumili, dok su članovi sekcije Deutschklub imali veliku želju da prikažu kratki školski video na kojem su radili upravo sa namjerom da ga ovom prilikom prilažu, međutim- usljed nedostatka minimalnih tehničkih uslova- to nije bilo moguće. Program je vodila učenica Danijela Regojević (IV7), koja je predstavila i nekoliko svojih novih eseja i pjesama. Kreativni ispad se i ovaj put odigrao zahvaljujući preduzimljivosti Savjeta učenika JU Medicinske škole (Drago Mikić, IV3).

05 Jan 2017 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U okviru akticnosti Umjetničko-kreativne sekcije, koju vodi Milica Pašić, prof, predstava "Jedan dan u životu Petra Kočića" je osvojila prvu nagradu. Predstava je izvedena i u Narodnom pozorištu Republike Srpske, 14.12.2016. godine.

05 Jan 2017 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Učenik naše škole Đorđe Stanivuković je na konkursu "Staka Skenderova, prva učiteljica u Bosni" osvojio prvu nagradu u konkurenciji likovnih nagrada, dok su Srđan Kovačević i Tatjana Tepić osvojili specijalnu nagradu u kategoriji literarnih, odnosno likovnih radova. Učenici su učestvovli na pomenutom konkursu u okviru aktivnosti Umjetničko-kreativne sekcije koju vodi Milica Pašić, prof.

Rezultati konkursa

05 Jan 2017 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

22 Dec 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Povodom stogodišnjice bitke na Kajmakčalanu, članovi Istorijske sekcije su pripremili školsku izložbu. U prvom dijelu izložbe  prikazan je početak njemačke i austrougarske ofanzive na Srbiju u jesen 1915. godine, zatim povlačenje srpske vojske preko Albanije, oporavak na Krfu i na kraju proboj Solunskog fronta i pobjeda srpske vojske na Kajmakčalanu. Bitka na Kajmakčalanu vođena je između srpske i bugarske vojske od 12. do 30. septembra 1916. godine. Bitka je zapamćena po velikom broju žrtava koje je pretrpila srpska vojska i po nadmorskoj visini na kojoj je vodjena (2524 m). Osvajanje Kajmakčalana spada u značajnije ratne podvige srpske vojske , koja je tu ponovo stupila na tlo  svoje države i ta vijest je odjeknula širom cijelog svijeta.


Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof.

27 Nov 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

08 Nov 2016 Objavio/la Marina Kuburic, prof.

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net