JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

ISTORIJSKA sekcija

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Republičko takmičenje iz istorije održano je 19.5.2012. godine u Gimnaziji u Banjoj Luci.    Prvo mjesto osvojio je učenik I1 ,Srđan Krejić, a treće mjesto, učenik I5, Luka Kajganić. Učenici naše škole godinama postižu zavidne rezultate na takmičenjima iz istorije. Na republičkim takmičenjima su učestvovali: Nemanja Ignjatić, pobjednik na četiri republička i jednom državnom takmičenju, danas dr stomatologije , zatim studenti Gorana Mihailović       (3. mjesto), Saša Tadić (1.mjesto), Neven Marušić, Ljilja Malbašić i Božana Spasojević. Na slici desno su i  učenici naše škole, učesnici republičkih takmičenja 2009. i 2011. godine: Mladen Duran IV5, Nataša Brestovac II7 (3.mjesto), Ivana Mamuza II.5, (1.mjesto) i Nemanja Gajić, II.4.

 

 

B.Luka, 21.5.2012.g.                                                        Branka Štrbac, prof. mentor

12 Jun 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Povodom sedamdesete godišnjice okupatorsko-ustaške ofanzive na Kozaru, koja je trajala od 10. juna do 17. jula 1942. godine, Istorijska sekcija naše škole pripremila je izložbu na temu: Bitka na Kozari. Izložba je otvorena kozaračkim narodnim kolom, kojim su Kozarčani oduvijek izražavali svoje jedinstvo, ponos i optimizam.

Autor teksta i fotografija: Branka Štrbac, prof.

B.Luka, 23.4.2012.g.

25 Apr 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

 U sklopu izučavanja kulture religija, a u cilju podizanja stepena međuvjerske tolerancije, u našoj školi je 19.10.2011. godine otvorena izložba „Vodeće religije u BiH“. Izložba se sastoji od 6 panoa na kojima se nalaze sveti simboli, svete knjige, vjerski objekti, sveta mjesta, najznačajniji vjerski praznici i običaji vodećih religija u BiH.
Izložbu su pripremili učenici trećih razreda zajedno sa predmetnim nastavnikom, Brankom Štrbac.


Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof

 

22 Oct 2011 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U Spomen području Donja Gradina

Učenici naše škole, u pratnji Branke Štrbac, profesora istorije, su 1.5.2011. godine u Donjoj Gradini, prisustvovali obilježavanju Dana proboja logoraša iz koncentracionog logora Jasenovac. Učenici su imali priliku da pogledaju izložbu učeničkih likovnih radova urađenih na temu Jasenovac, da prisustvuju parastosu žrtvama ustaškog zločina, kao i obraćanju najviših zvaničnika Republike Srpske, Izraela, Srbije i predstavnika Roma. Poslije toga učenici su, zajedno sa profesorom, obišli Spomen područje Donja Gradina. Bio je to za njih, kako rekoše,  čas istorije od posebnog značaja.

Autor teksta: Branka Štrbac, prof.

 

18 May 2011 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U našoj školi je 6.4.2011. godine obilježena sedamdeseta godišnjica napada nacističke Njemačke na Jugoslaviju. Program je, sa učenicima, pripremila Branka Štrbac, profesor istorije, kao i izložbu na istu temu. Programu su, osim profesora i učenika naše škole, prisustvovali predstavnici Pedagoške službe Muzeja RS, te profesori istorije i učenici Tehničke, Građevinske, Ekonomske, Ugostiteljske škole i Gimnazije.

Autor teksta: Branka Štrbac, prof.

15 Apr 2011 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Osmomartovsku izložbu pod nazivom "Vijekovi ih pamte" pripremila je Branka Štrbac, prof. Istorije, u saradnji sa članovima Istorijske sekcije. Izložba prikazuje žene koje su ostavile neizbrisiv trag na polju nauke, kulture, sporta i drugih djelatnosti. Posebno mjesto zauzima središnji dio izložbe u obliku cvijeta koji je posvećen našim dragim koleginicama, koje više nisu sa nama, a pamtiće ih generacije učenika Medicinske škole, jer su dale veliki doprinos njihovom obrazovanju i vaspitanju.

Izložba je otvorena od 03.03. do 11.03.2011.godine.

Autor teksta: Branka Štrbac, prof.

07 Mar 2011 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U okviru predmeta Istorija, učenici često posjećuju Narodni muzej Republike Srpske, čime redovnoj nastavi i teoretskim znanjima daju opipljiv, životan oblik. Projekat "Bane, hvala ti", prikazan u vidu izložbe u školskom holu u prvoj polovini novembra 2010.godine, je nastao upravo kao zbirka iskustava nastalih tokom tih posjeta. Profesorica Istorije Branka Štrbac je, zahvaljujući tako temeljnom pristupu edukaciji svojih učenika, dobila i zvaničnu zahvalnicu od strane Muzeja.

03 Dec 2010 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net