JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

Sekcije iz oblasti MEDICINA I SESTRINSTVO

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Učenici JU Medicinske škole,okupljeni u sekciji Zdravstveno prosvjećivanje koju predvodi Sonja Pralica Marković, dr med. obilježili su Svjetski dan zdravlja. Na Trgu Krajine od 11.00 do 13.00 sati su mjerili krvni pritisak, sećer u krvi, simbolično dijelili voće kao vid zdrave ishrane, kao i informativne letke gdje su opisane koristi od šetnje za fizičko i mentalno zdravlje. Slogan i poruka akcije je bila "Šetnjom do zdravlja", pa su učenici u skladu s tim i prošetali kroz grad sa parolama koje se tiču zdravlja... "Bolje šetnja nego tableta za smirenje", "30 minuta šetnje=30 puta zdraviji organizam", "Ko se sunca krije, svoje zdravlje bije"... neke su od poruka koje su danas obišle grad, u duhu zdravstvenog prosvjećivanja.

Tekst: Sanja Pralica Marković, dr med.

Foto: učesnici

07 Apr 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U krugu Medicinske škole je u subotu 12.05.2012.godine održan Dan otvorenih vrata za učenike devetih razreda. Tom prilikom su zainteresovani osnovci imali priliku da se kod kompetentnih predavača raznih predmeta u okviru 6 zanimanja upoznaju sa važnim aspektima zanimanja kaoje nudi naša škola.
Ove godine se Dan otvorenih vrata održao istovremeno sa Danom sestrinstva što je dodatno obogatilo sadržaj za osnovce. Naime, na više punktova učenici, radnici, gosti... su mogli da izmjere tjelesnu težinu, šećer u krvi, krvni pritisak, kao i da dobiju korisne savjete o zdravom životu.

Snimke načinio Dragan Pucar, školski psiholog
 

15 May 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Crveni krst učenici Medicinske škole su u petak 21.10.2011.godine u Zavodu za transfuzijsku medicinu dali 71 dozu dragocjene tečnosti. Rekao je ovo Glasu Srpske direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić.

Više u Glasu Srpske
Fotografija lijevo preuzeta iz Glasa Srpske, fotografija na desnoj strani preuzeta sa interneta

Spisak učenika dobrovoljnih davalaca krvi (71), oktobar 2011.godine: str.1, str.2. i str.3.
26 Oct 2011 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U skladu sa Nastavnim planom i programom iz predmeta Fiziologija i Pedijatrija u holu Škole je u periodu od 10. oktobra do 20.oktobra 2011.godine bila postavljena izložba vizuelnih predstava o membranskom i akcionom potencijalu, kao i o prihvatu i njezi novorođenčeta u porodilištu. Poznato je da se pomoću crteža, grafika, dijagrama koje predmet izučavanja vizuelizuju, bolje i trajnije uči i pamti. Tako su učenici, radeći na ovim projektima, ujedno pomogli sebi i drugima.

Membranski i akcioni potencijal---->korišteni VIDEO KLIP
PPPrezentacija, rad učenica Nikoline Žarač i Jovane Vujmilović u saradnji sa dr Snežanom Stefanović, spec.

22 Oct 2011 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U okviru projekta "Jačanje Zavoda/Instituta za javno zdravlje u Bosni i Hercegovini" (30.09.2011.godine) planirano je da se poveća informisanost i svijest javnosti koja su u vezi sa zdravljem.
Grad Banja Luka je prihvatio učešće u navedenom projektu i pozvao Medicinsku školu da predstavi svoj rad.
Koordinatori projekta za Medicinsku školu bile su Nataša Babić, prof. i Ljiljana Glišić, prof. Aktivno su učestvovale i nastavnice praktične nastave Slavka Pantelić, Vera Čurlić, Branka Kalabić i Ljiljana Maksimović sa članovima svojih sekcija.
Grad Banja Luka nagradio je aktivnosti učenika Medicinske škole adekvatnim poklonima koji će im poboljšati kvalitet nastave.


Tekst je prilagođena verzija Izvještaja koga je sročila Nataša Babić, prof.
Fotografije: Nataša Babić, prof.


IZVJEŠTAJ

07 Oct 2011 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
U srijedu, 18.maja 2011.godine, u holu Medicinske škole je održana prezentacija na temu-TETANUS. Prezentaciju su održali učenici prvog razreda, članovi sekcije Zdravstvena njega (Haris Hajdarpašić, Dajana Rodić, Dragana Kovačević, Miljana Grbić, Marija Ivić, Dajana Granolić, Igor Lepir, Vedran Vidović i Neda Erceg). Zainteresovani učenici i profesori su iskoristili priliku da se upoznaju ili nešto više saznaju o ovom značajnom oboljenju. Pored prezentacije, u holu su bili izloženi i odgovarajući panoi, a učenici su dijelili i promotivne brošure.

Autor teksta: dr Slavojka Božić

PPPrezentacija
18 May 2011 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U četvrtak 14. 4. 2011. godine u 15 i 20 minuta, na trećem času popodnevne smjene, u učionici broj 14 je održano predavanje. Tema je Reanimacija novorođenčeta, a predavači su dvije učenice iz IV 4 razreda Radana Ninković i Snježana Stojanović u saradnji sa dr S. Stefanović i VMS Vinkom Kevac. Korišteni su zanimljivi materijali za edukaciju medicinskih radnika Kliničkog centra Banjaluka. Prezentaciju su posjetili brojni učenici, kao i nekoliko radnika.

Video materijal i PPPrezentacija

Dr Snežana Stefanovic

15 Apr 2011 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net