JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Članovi Istorijske sekcije, u pratnji Branke Štrbac, posjetili su izložbu „50 godina od zemljotresa u Banjoj Luci“, u sklopu obilježavanja pola vijeka od zemljotresa koji je, 27. oktobra 1969. godine, razorio Banju Luku. U ovom zemljotresu poginulo je 15 osoba, 1117 povrijeđeno, a uništeno 86 000 stanova, 266 školskih objekata i veliki broj drugih ustanova. Učenici su imali priliku da vide fotografije, dokumenta i štampu iz tog perioda, kao i kratak dokumentarni film.
 

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof.

 

24 Nov 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Povodom obilježavanja osam vijekova Srpske pravoslavne crkve, članovi Istorijske sekcije su pripremili školsku izložbu.  Nakon što je Stefan Nemanjić, 1217. godine, obezbijedio Srbiji rang kraljevine, njegov brat, hilandarski monah Sava je kod nikejskog cara izdejstvovao osnivanje autokefalne Srpske arhiepiskopije, 1219. godine. Nikejski car i vaseljenski patrijarh su,  posebnom ispravom, proglasili Savu prvim srpskim arhiepiskopom. Od tada se širom Srbije, kao i u  krajevima van Srbije,  gdje su Srbi živjeli, podižu crkve i manastiri. Car Dušan je, 1346.godine, srpsku arhiepiskopiju izdigao u rang patrijaršije.   

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof.

09 Nov 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

 


Početkom maja 2019. godine, učenici IV6, smjer farmaceutski tehničari, u pratnji profesorice Marine Kuburić, posjetili su fabriku lijekova "Hemofarm" d.o.o. Banjaluka. 

Posjeta je realizovana u sklopu nastave farmaceutske tehnologije, kako bi se učenicima približila industrijska proizvodnja lijekova, o kojoj su učili na teorijskoj nastavi. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa principima dobre proizvođačke prakse i proizvodnim procesima, kao i da posjete laboratoriju za kontrolu kvaliteta čvrstih ljekovitih oblika.

Zahvaljujemo se zaposlenima u "Hemofarmu" d.o.o. na srdačnom prijemu.

13 May 2019 Objavio/la Marina Kuburic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Na poziv Ministarstva prosvjete i kulture učenici naše škole su  prisustvovali  pomenu i parastosu žrtvama ustaškog zločina genocida u Spomen – području Donja Gradina. Imali smo priliku da pogledamo izložbu  likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola na temu „Stradanja i sjećanja na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac – Donja Gradina” i da prisustvujemo dodjeli nagrada  za najbolje literarne i likovne radove. Među najboljim literarnim radovima našao se i rad učenice VI razreda JU OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Trebinja,  Danice Mandrapa, čukunuke Svetog mučenika jasenovačkog Vukašina. Pohvaljeni su likovni radovi učenica naše škole, Sandre Vukman, Anje Lolić i Tijane Šipka. Poslije polaganja vijenaca na grobnom polju „Topole“, prisustvovali smo parastosu svim žrtvama jasenovačkog logora.
Učenici su putovali u pratnji profesora istorije, direktora i sekretara škole.
 
Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: David i Branka

12 May 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Na 21. Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva "INOST MLADIH 2019" ekipa JU Medicinske škole, predvođena mentorima Sanjom Stupar, prof. i Daliborkom Savičić, dr.med, je osvojila zlatnu plaketu. Ekipu su činili učenici odjeljenja I6: Mladen Ćuk, Milica Kecman, Bojana Panić, Dušan Kos, Bojana Žižak i Sandra Gašić. Zlatna plaketa je osvojena na osnovu razvoja aplikacije "eMedicaLab", u kojoj su objedinjena medicinska znanja i programerske vještine. U izradi aplikacije su zajedno sa našim učenicima učestvovali i učenici banjalučke Gimnazije informatičkog smjera: Lazar Tučić, Aleksa Trikić, Relja Vranješ i Đorđe Ristić, pod vođstvom mentora Marine Marinković, prof. Kao dobitnici najvišeg priznanja na INOST-u, nagrađeni učenici će učestvovati i na predstojećem Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju 2019. I to nije sve.... Projektna sekcija naše škole koju vodi Sanja Đurić, prof. i koju čine učenici drugog razreda Milica Vujasin, Jovana Škeljić, Aleksa Oljača i Teodora Simišić, je osvojila bronzanu plaketu, sa projektom "Kratkometražni film na temu Ogledalo". 

Čestitke!

Više na zvaničnoj stranici Saveza inovatora Republike Srpske

07 May 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Učenici JU Medicinske škole,okupljeni u sekciji Zdravstveno prosvjećivanje koju predvodi Sonja Pralica Marković, dr med. obilježili su Svjetski dan zdravlja. Na Trgu Krajine od 11.00 do 13.00 sati su mjerili krvni pritisak, sećer u krvi, simbolično dijelili voće kao vid zdrave ishrane, kao i informativne letke gdje su opisane koristi od šetnje za fizičko i mentalno zdravlje. Slogan i poruka akcije je bila "Šetnjom do zdravlja", pa su učenici u skladu s tim i prošetali kroz grad sa parolama koje se tiču zdravlja... "Bolje šetnja nego tableta za smirenje", "30 minuta šetnje=30 puta zdraviji organizam", "Ko se sunca krije, svoje zdravlje bije"... neke su od poruka koje su danas obišle grad, u duhu zdravstvenog prosvjećivanja.

Tekst: Sanja Pralica Marković, dr med.

Foto: učesnici

07 Apr 2019 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Na ovogodišnjem školskom takmičenju iz Demokratije i ljudskih prava ubjedljivo najviše glasova je dobio tim odjeljenja III1 sa temom "Da li je zakon iznad prava djeteta?". Zapažen nastup su svakako imali i timovi odjeljenja III7 i III8, koji su osvojili drugo, odnosno treće mjesto. 

12 Mar 2019 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 17 ... Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net