JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Povodom stogodišnjice bitke na Kajmakčalanu, članovi Istorijske sekcije su pripremili školsku izložbu. U prvom dijelu izložbe  prikazan je početak njemačke i austrougarske ofanzive na Srbiju u jesen 1915. godine, zatim povlačenje srpske vojske preko Albanije, oporavak na Krfu i na kraju proboj Solunskog fronta i pobjeda srpske vojske na Kajmakčalanu. Bitka na Kajmakčalanu vođena je između srpske i bugarske vojske od 12. do 30. septembra 1916. godine. Bitka je zapamćena po velikom broju žrtava koje je pretrpila srpska vojska i po nadmorskoj visini na kojoj je vodjena (2524 m). Osvajanje Kajmakčalana spada u značajnije ratne podvige srpske vojske , koja je tu ponovo stupila na tlo  svoje države i ta vijest je odjeknula širom cijelog svijeta.


Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof.

27 Nov 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

08 Nov 2016 Objavio/la Marina Kuburic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Članovi sekcije Zdravstveno prosjećivanje, farmaceutski tehničari, posjetili su sa profesoricama Aleksandrom Nježić i Marinom Kuburić vrtić "Radost" u oktobru 2016. godine. Učenici su pred djecom izvodili zanimljive eksperimente sa osnovnim životnim namirnicama, kako bi što bolje približili nauku djeci. Djeca su se oduševila eksperimentima, dok je za učenike ovo bilo novo iskustvo prenošenja znanja mlađima.


    

08 Nov 2016 Objavio/la Marina Kuburic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
  • Posjeta učenika IV5, smjer farmaceutski tehničari, Galenskoj laboratoriji Banja Luka, upoznavanje sa dobrom laboratorijskom praksom
  • Posjeta učenika IV5 pogonu Hemofarma, upoznavanje sa dobrom proizvođačkom praksom
  • Posjeta učenika IV5 apoteci "Venecija", upoznavanje sa dobrom apotekarskom praksom
  • Posjeta učenika III5, smjer farmaceutski tehničari, laboratoriji farmaceutskog odsjeka Medicinskog fakulteta u Banjaluci

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve posjete su realizovane u sklopu nastave iz predmeta farmaceutska tehnologija.

08 Nov 2016 Objavio/la Marina Kuburic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Članovi sekcija stranih jezika su, već po tradiciji, obilježili i ove godine Halloween, kao jedan od praznika koji se obilježava u zemljama čiji se zvanični jezici izučavaju u našoj školi kao strani jezici. Time učenici na jedan vrlo konkretan način dolaze u dodir sa običajima drugih kultura. Prigodno zamaskirani (i našminkani) učenici su i učionicu, u kojoj se odvijao program, ukrasili u skladu sa prirodom Halloween-a. Program se sastojao iz performasa, kratkih skečeva i recitovanja učeničke poezije na temu. Projekat su vodile profesorice engleskog jezika Sanja Malešević i dr Minja Golubović, i Dejana Maličević, prof. njemačkog jezika.

05 Nov 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Članovi sekcija engleskog jezika su i ove godine obilježili Evropski dan jezika. Ovaj put je tim povodom upriličena izložba u holu škole, kojom su učenici vizuelno predstavili jezičku raznlikost Evrope. Projekat su vodile profesorice dr Minja Golubović i Sanja Malešević.

30 Sep 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U junu mjesecu 2016. godine je, prema već ustaljenoj tradiciji, priređen prijem za učenike i profesore koji su osvojili prva mjesta na republičkim takmičenjima u školskoj 2015/16. godini. Zvanice su primljene u Konferencijskoj sali, gdje su im se obratili mnogi zvaničnici Republike Srpske, pa tako i predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović, ministar Prosvjete i kulture Dane Malešević i premijer Željka Cvijanović. Nakon uživanja u koncertu klasične muzike, najuspješnijim učenicima i profesorima su uručene diplome, da bi se prijem konačno zaokružio koktelom u holu zgrade Vlade i zajedničkim fotografisanjem. 

Među najuspješnjim učenicima i profesorima za ovu školsku godinu su se nalazili i predstavnici JU Medicinske škole, i to učenik Srđan Kovačević i Milica Pašić, profesor Srpskog jezika i književnosti. Čestitke!

10 Aug 2016 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net