JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

UČENICI PIŠU, STVARAJU, PREVODE... - Evropski dan jezika, 26.septembar, 2014.godine

Ove godine su profesori stranih jezika odlučili da obilježe Evropski dan jezika tako što će, prije svega, dati priliku učenicima koji pišu na raznim jezicima da se predstave svojim djelima, a što bi se uobličilo u odgovarajući video. U video nas uvodi učenica drugog razreda Marija Đurić sa svojom otresito konkretnom poezijom. Učenice drugog razreda Danijela Regojević i Milica Perišić su predstavile po dvije svoje pjesme, prva na engleskom, druga na srpskom jeziku, komunicirajući tako sa svijetom na verbalno najsuptilniji mogući način...poezijom. Učenica četvrtog razreda Marija Kozić je čitajući svoj prozni sastav, kako na njemačkom tako i na engleskom jeziku, demonstrirala dvojezičnost, baš u duhu Evropskog dana jezika. Ne volite njemački jezik, ne sviđa vam se? Poslušajte Luku Kajganića, učenika četvrtog razreda, kako čita tekst popularne francuske rap pjesme u svom prevodu na njemački jezik- i ništa više neće biti isto! Učenik drugog razreda Srđan Kovačević je namjenski za Evropski dan jezika napisao prozni sastav u kojem se međusobno prožimaju nježnost i odlučnost.

Pored toga, mnogi učenici su učestvovali u izradi plakata, brošura i natpisa na raznim jezicima kojima su bili oblijepljeni hodnici Škole.

Projekat su organizovali profesori stranih jezika: Sanja Malešević, Nataša Babić, Damir Crnomarković i Dejana Maličević.

Komentari 1
30 Sep 2014 Objavio/la: deJAna_admin

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net