JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Najbolja tehnološka inovacija

U petak,15.12.2017. godine održano je finale takmičenja "Najbolja tehnološka inovacija 2017" u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Najbolja tehnološka inovacija se dugi niz godina održava na teritoriji Republike Srbije i na teritoriji Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnologije Republike Srpske.

Učenici nase škole su postigli sjajan rezultat i dokazali da su spremni na razne izazove. Farmaceutski tehničari III-6, prijavili su se sa dva tima : "KAM-tim" (Andrea Milaković, Milan Krnojelac, Kristina Kunić) i "Creative girls VNT" (Tanja Gigović, Valentina Knezević, Nevena Branković). Nakon prolaska kroz nekoliko eliminacionih krugova održanih u Srbiji, gdje su oba tima osvojila maksimalan broj bodova, "Creative girls VNT" su se odlično predstavile u polufinalu sa svojom inovacijom "Practicus stalacus - Stalak za epruvete".

U finale je prošlo 6 timova, medju kojima je i "KAM-tim" sa inovacijom DAY-PILL MASK, odnosno Preklopnom maskom za mobilni telefon sa spremnikom za tablete i alarmnom aplikacijom. KAM-tim je osvojio treće mjesto u finalu, bronzanu plaketu te novčanu nagradu kao podsticaj za dalji razvoj inovacije. Svi timovi su do finala imali organizovane brojne konsultacije i obuke u Inovacionom centru Banja Luka kao vid edukacije. 

Snimak finala takmičenja "Najbolja tehnoloska inovacija 2017" mozete pogledati klikom na link. * VIDEO : http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=73798

Tekst napisala: Andrea Milaković, III 6

Komentari 0
14 Jun 2018 Objavio/la: Marina Kuburic, prof.

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net