JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Saradnja sa Srednjoškolskim centrom „Ljubiša Mladenović“ se nastavlja. Pripremili smo priredbu i pozvali ih da nam ukažu čast svojom posjetom 25.3.2013. Naziv priredbe je simboličan – Ženi – naime posvećen je svi m ženama na svijetu, majkama, bakama, kćerkama, suprugama,  itd. Vrijedno smo radili i spremili jednu fantastičnu kombinaciju, a to je multimedijalna prezentacija, dramski dio, citati o ženi, muzički dio (naša Miljana tako divno svira flautu da je pokrenula u nama sve uspavane misli), čitali smo nagrađene literarne radove naših učenika.....Bilo je zaista bajkovito i možemo slobodno reći da su sva čula uživala u priredbi. Nakon priredbe smo se družili, razmijenjivali utiske, dogovarali se o nekim sljedećim zajedničkim projektima.......Oni kažu da im je bilo predivno, a mi smo presrećni što smo i njima i nama poklonili jedno tako lijepo veče.

Članak napisala Nataša Babić, prof.
Fotografije snimili članovi CC-team-a

28 Mar 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Svjetski da pozorišta obilježava se svakog 27.marta još od 1961.godine (dan otvaranja Teatra nacija 1962.u Parizu), kada ga je ustanovio Međunarodni pozorišni institute (ITI). Na taj dan, pozorišta širom svijeta i čitava medjunarodna pozorišna zajednica organizuje razne pozorišne manifestacije, od kojih je najvažnija tradicionalna međunarodna poruka koju, na poziv, ITI-ja, uvijek piše pozorišna ličnost od svjetskog ugleda. Poruka se prevodi na više od 20 jezika, čita pred desetinama hiljada gledalaca u pozorištima, štampa i emituje u stotinama novena, časopisa, radio i TV stanica na svim kontinentima.
VIŠE

Članak napisala Nataša Babić, prof.
Fotografije snimili članovi CC-Team-a

28 Mar 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

CC team je obilježio Svjetski dan voda koji se obilježava 22.marta. Naime, Opšta skupština UN je rezolucijom od 22. februara 1993. odlučila da se 22. mart svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, širom svijeta, posebno skrene pažnja na probleme vezane za vodu i vodne resurse. CC team je pripremio izložbu na tu temu. Učenici su neumorno radili i u svojim istraživanjima došli do zanimljivih podataka. Svakog dana prosječno domćinstvo  potroši oko 50 litara vode na ispiranje wc-a, jedan od šest ljudi na Zemlji nema dnevnih 20-50 litara osigurane svježe vode, a svakodnevno od posljedica nedostatka vode umire 3.800 djece. VIŠE

Članak napisala Nataša Babić, prof.
Fotografije snimila Nataša Babić, prof.

22 Mar 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

     У суботу ,09.03.2013.године одржано је школско такмичење из предмета Демократија и људска права,пројекат"Ја,грађанин".
   Учествовало је свих девет одјељења трећег разреда наше школе а  такмичарске тимове је оцјењивао судијски тим у саставу :
1.Мирко Јовић,помоћник директора
2.Сабиха Комненић,сертификовани професор у пензији
3.Славица Клепић,професор,водитељ ЦИВИТАС секције
  Након извршеног бодовања (портофолијо и усмена презентција ) проглашен је побједник овогодишњег школског такмичења те 2. и 3. мјесто.
1.Увођење пријемног испита у средње школе,ТРЕЋИ 8,698 бод
2.Сексуална едукација и репродиктивно здравље,трећи2,638 б.
3.Електронско здравство, трећи 1 ,612 бодова
   Остали подаци налазе се код предсједника комисије и достављени су РПЗ-у РС. Чланови комисије похваљују све овоогодишње такмичарске тимове ,актуелне теме које су  истраживали веома посвећено  и подржавају их у њиховим амбицијама и даљем раду.

19 Mar 2013 Objavio/la Slavica Klepic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U našoj školi je obilježen i ovaj praznik – Medjunarodni dan žena -  8.mart. Neumorno smo radili i pravili čestitke i poklončiće sa bombonama i porukicama sa citatom oženi. Učenice su napravile  više od 80 čestitki, sve su bile različite i sve lijepe na svoj način.  Našle su oko 80 različitih citata, prepisale, isjeckale i sve to lijepo upakovale u celofan i zavezale mašnom. Svim zaposlenim zenama u školi poklonili smo po jednu čestitku i po jedan slatki poklončić. Sve su bile presretne, a naš cilj je bio da ih usrećimo, da im izmamimo osmijeh, da znaju da su nekome važne, da  neko stalno misli na njih, ne samo 8.marta. ------->VIŠE

Članak napisala Nataša babić, prof.
Fotografije snimili članovi CCTeam-a.

13 Mar 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Saradnja naše škole sa Srednjoškolskim centrom “Ljubiša Mladenović“ se nastavlja. Učenici naše škole (članovi Conenecting classrooms team-a) su  zajedno sa profesoricama Natašom Babić i Aleksandrom Tatić imali  priliku da prisustvuju priredbi koju su pripremili učenici Srednjoškolskog centra “Ljubiša Mladenović sa svojom profesoricom srpskog jezika Smiljanom Antonić. Veče su posvetili nekome ko je mnogo jači nego što izgleda, mnogo sposobniji nego što to želi da pokaže, mnogo ranjiviji nego što će to ikada priznati, veče posvećeno ženi, sa idejom vodiljom koja se nekako prožimala tokom cijele priredbe  - “Žena može biti prekrasna u dvadesetoj, šarmantna u četrdesetoj i neodoljiva ostatak života”------>VIŠE

Članak napisala Nataša Babić, prof.
Fotografije snimili članovi CCTeam-a.

13 Mar 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Dana 05.3.2013.godine ipred Medicinske škole u Banjaluci održan je projekt pod nazivom "Hemija u bojama". Učenici trećih i četvrtih razreda, farmaceutskog smjera izvodili su nekoliko hemijskih reakcija, kako bi pokazali svojim drugarima da hemija može svima biti interesantna. Reakcije koje smo izvodili su: "Slonovska pasta za zube", "Hemijski kameleon", " Hemijski koktel" i "KMnO4 vulkan". Vecina ovih reakcija je obojena, te je zbog toga projekt i dobio naziv "Hemija u bojama".
 
Principi na kojima se izvode ove reakcije..VIŠE

Izvještaj napisao Dragan Grbić, dipl.farm.

13 Mar 2013 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net