JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Поводом стогодишњице завршетка Првог свјетског рата, чланови Историјске секције су припремили изложбу која се састоји од 23 фотографије личности које су обиљежиле рат. Прве фотографије су везане за Сарајевски атентат. Највише мјеста посвећено је личностима које су водиле ослободилачки рат, а дио и покретачима свјетског рата и  великих офанзива на Србију и Црну Гору. Посебно мјесто заузима Арчибалд Рајс, који је извјештавао свијет о злочинима бугарске и аустроугарске војске над Србима, као и жене борци, Милунка Савић и Флора Сандс, једина жена официр српске војске у Првом свјетском рату. У другом дијелу изложбе је фотографија Момчила Гаврића, најмлађег поднаредника свих времена, као и пјесника Милутина Бојића.
Текст: Бранка Штрбац, проф.
Фотографија: Анастасија Девић

 

19 Nov 2018 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U petak,15.12.2017. godine održano je finale takmičenja "Najbolja tehnološka inovacija 2017" u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Najbolja tehnološka inovacija se dugi niz godina održava na teritoriji Republike Srbije i na teritoriji Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnologije Republike Srpske.

Učenici nase škole su postigli sjajan rezultat i dokazali da su spremni na razne izazove. Farmaceutski tehničari III-6, prijavili su se sa dva tima : "KAM-tim" (Andrea Milaković, Milan Krnojelac, Kristina Kunić) i "Creative girls VNT" (Tanja Gigović, Valentina Knezević, Nevena Branković). Nakon prolaska kroz nekoliko eliminacionih krugova održanih u Srbiji, gdje su oba tima osvojila maksimalan broj bodova, "Creative girls VNT" su se odlično predstavile u polufinalu sa svojom inovacijom "Practicus stalacus - Stalak za epruvete".

U finale je prošlo 6 timova, medju kojima je i "KAM-tim" sa inovacijom DAY-PILL MASK, odnosno Preklopnom maskom za mobilni telefon sa spremnikom za tablete i alarmnom aplikacijom. KAM-tim je osvojio treće mjesto u finalu, bronzanu plaketu te novčanu nagradu kao podsticaj za dalji razvoj inovacije. Svi timovi su do finala imali organizovane brojne konsultacije i obuke u Inovacionom centru Banja Luka kao vid edukacije. 

Snimak finala takmičenja "Najbolja tehnoloska inovacija 2017" mozete pogledati klikom na link. * VIDEO : http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=73798

Tekst napisala: Andrea Milaković, III 6

14 Jun 2018 Objavio/la Marina Kuburic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

      

      Povodom  Svjetskog dana knjige koji se obilježava 23.aprila Literarna sekcija naše škole koju vodi prof. Bogdan Lakić pripremila je jednu manju izložbu u hodniku škole i organizovala razmjenu knjiga među učenicima.
     Literarna sekcija je za izložbu pripremila i dva časopisa GRAMATIK i AZBUKOSLOVIJE gdje su se učenici (ali i profesori) mogli podsjetiti najčešćih grešaka u jeziku i pri tom još jednom u podsjećanju zaokružiti najznačajnija pravopisna i gramatička pravila. Svi učenici su mogli da iskoriste mogućnost da na panoima napišu svoja mišljenja o pismenosti danas, ali i o knjizi i čitanju.
      Izložba je trajala 30 dana i za to vrijeme zapažena je prilična razmjena knjiga (razmjenjeno je oko 100 knjiga).  

Tekst i fotografije: Članovi Literarne sekcije 

 

13 May 2018 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Učenici i radnici naše škole su u nedjelju 15.04.2018.godine prisustvovali centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina u Spomen području Donja Gradina, najvećem stratištu koncentracionog logora Jasenovac.

16 Apr 2018 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

 

Banja Luka-13.04.2018.godine

Tekst sa portala banjaluka.net:

"Banja Luka je od danas bogatija za „Aleju maturanata“ u neposrednoj blizini tvrđave Kastel, u Ulici Teodora Kolokotronisa, u kojoj su maturanti danas zajedno sa gradonačelnikom posadili 105 sadnica kestena.

Naime, riječ je o inicijativi Ugostiteljske škole koju su podržale sve banjalučke srednje škole i Grad Banja Luka, na osnovu koje je svako odjeljenje maturanata banjalučkih srednjih škola zasadilo po jednu sadnicu, čime je nastala „Aleja maturanata“.

U obraćanju maturantima gradonačelnik Igor Radojičić je zahvalio srednjoškolcima na učešću u ovoj akciji i naglasio da je ovo prvi put da u našem gradu organizujemo ovakvu akciju.

– Svi govore da nam treba više parkova i zelenih površina, drvoreda, a pošto ste danas posadili ovo drveće, pozivam vas da zajednički pazimo na njega i na sve ostalo zelenilo u Banjoj Luci, kako bismo svi zajedno imali bolje i ljepše uslove za život u našem gradu. Generacija 2018. je prva probila led i nadam se da će svaka naredna generacija maturanata imati svoj drvored – rekao je gradonačelnik...." VIŠE

14 Apr 2018 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U subotu, 24.02.2018.godine, u SD Borik odigrane su polufinalne i finalne utakmice u malom fudbalu u okviru Lige Grada, pri čemu su ekipe JU Medicinske škole postigle sjajan rezultat. Naime, muška ekipa je, nakon pobjede nad ekipom Ekonomske škole u polufinalu, osvojila 2. mjesto, dok je ženska ekipa briljirala osvojivši 1.mjesto. Učenike su za takmičenje pripremali Velibor Vidović, prof. i Saša Malešević, prof. Čestitke učenicima i profesorima, i hvala na podršci radnicima i učenicima Škole koji su bodrili naše ekipe uživo sa tribina. 

Fotografije: Velibor Vidović, prof. i učesnici turnira

24 Feb 2018 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Bilo je to u nekoj zemlji seljaka 
na brdovitom Balkanu,
umrla je mučeničkom smrću
četa đaka
u jednom danu.

Ovako je u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“, 7. februara 2018. godine, počelo obilježavanje sedamdeset šeste godišnjice stradanja učenika u šargovačkoj školi.
Ustaše su 7. februara 1942. godine, hladnim oružjem, bez ijednog ispaljenog metka, u selima Motike, Šargovac, Drakulić i rudniku Rakovac, usmrtile 2300 Srba. Istoga dana u školi u Šargovcu ubili su 52 učenika samo zato što su bili Srbi.  Prethodno su ustaše  natjerale tamošnju učiteljicu, Dobrilu Martinović, da odvoji pravoslavnu od katoličke djece.             „Kažu da su crnokošuljaši, ja to nisam vidjela, natjerali katoličku djecu, da u cilju stjecanja potpunog katoličkog odgoja, kao kakvoj lekciji, prisustvuju toj tužnoj predstavi, da posmatraju kako kurvini sinovi ubijaju njihove vršnjake..." 

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof.

12 Feb 2018 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 16 ... 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net