JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka


                 

        Na poziv Ministarstva prosvjete i kulture uputili smo se u Donju Gradinu da prisustvujemo obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac. Imali smo priliku da pogledamo izložbu  likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola na temu „Jasenovac“ i da prisustvujemo dodjeli nagrada  za najbolje literarne i likovne radove. Među najboljim likovnim radovima izloženi su i radovi naših učenika Srđana Kovačevića iz III7 i Đordja Stanivuka iz III5 odjeljenja. Poslije polaganja vijenaca na grobnom polju „Topole“, prisustvovali smo parastosu svim žrtvama jasenovačkog logora, kao i obraćanju najviših zvaničnika Republike Srpske, Srbije i predstavnika Jevreja i Roma.
     Osim članova Istorijske sekcije u proširenom sastavu, žrtvama jasenovačkim poklonili su se  direktor, Vladimir Jagodić, i  nekoliko radnika Medicinske škole.
 

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Branka Štrbac, prof.

 

06 Jun 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

05 Jun 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

              

               Da li ste se ikada zapitali šta jedete? Kakvog je kvaliteta hrana u našim supermarketima i odakle dolazi? Koliko treba da vjerujemo reklamama koje nam kažu da je baš taj proizvod najzdraviji i potpuno prirodan? Dokumentarni film Food Inc. se bavi problemima hrane u modernom društvu- od genetski modifikovanih usjeva, pesticida, do kontrole multinacionalnih kompanija nad sistemom ishrane. Iako je fokusiran na Sjedinjenje Američke Države, film možemo shvatiti i kao priču iz naše zemlje, usljed velikog uvoza, ali i globalnih trendova. Ipak, i u ovakvom sistemu, postoji nada. Film nema titlove, ali može vam biti ujedno sjajna vježba za engleski jezik.
https://www.youtube.com/watch?v=Cnf9qF4V9Nw

               Home (Dom) je dokumentarni film prepun predivnih snimaka naše planete iz vazduha, koji priča priču Zemlje od njenog nastanka do danas. Home će nam pomoći da shvatimo na kako prelijepom mjestu živimo, ali i kako ga kratkovido i surovo uništavamo, pritom dovodeći u pitanje i svoj opstanak.
https://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

              Svaki komad plastike ikada napravljen još uvijek postoji. Lagana i jeftina, plastika ima veliku manu- gotovo nemoguće ju je razgraditi. Zbog ljepote komfora, često biramo jednokratne proizvode umjesto onih koji se mogu koristiti mnogo puta. Ali gdje završe sve te plastične boce, kese i kutije? Ovaj video nam govori o tome i kakav efekat imaju na živi svijet. Ono čime se video ne bavi, je da plastika koja završi u vodi ili zemljištu otpušta toksične materije koje mogu da završe u našoj hrani ili vodi. Razmislite o tome sledeći put kada u prodavnici uzmete plastičnu kesu.
https://www.youtube.com/watch?v=4gYRSEJtsYQ

             Današnji svijet obiluje ekološkim problemima. Šta pojedinac može učiniti? Mnogo toga. Sve više mladih ljudi se okreće tzv. zero waste životu, tj. životu bez otpada. Kako im to polazi za rukom, u ovom videu priča Lauren Singer.
https://www.youtube.com/watch?v=pF72px2R3Hg

            Story of stuff projekat nastoji osvijestiti ljude širom svijeta da naš način potrošnje nije održiv, te da je poguban za životnu sredinu. Projekat donosi mini filmove o nerazumnoj potrošnji, flaširanoj vodi, elektroničnim uređajima, kozmetici, ali i rješenjima. Predlažemo da pogledate sve filmove!

https://www.youtube.com/user/storyofstuffproject

Tekst: Marina Kuburić, prof.

 

04 Jun 2016 Objavio/la Psiholog
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Od 19. do 21. aprila 2016. godine održana je  18. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva "INOST mladih 2016". Na ovoj tradicionalnoj izložbi, koja je ove godine bila posvećena 160. godišnjici rođenja Nikole Tesle, učestvovalo je oko 500 autora sa 300 eksponata. Ca ciljem da doprinese razvoju tehničke kulture, inovatorstva i preduzetništva kod mladih, Nova banka je podržala realizaciju izložbe i nagradila najbolje đake osnovnih i srednjih škola.

Visoko rangirano 2.mjesto je zauzeo učenik JU Medicinske škole (Banja Luka) Đorđe Stanivuk (lll5) i Milica Pašić, profesor Srpskog jezika i književnosti, kao mentor.

U prilogu je nagrađeni likovni rad.

Tekst je većinom preuzet sa FB-stranice Nove banke.

Više na web stranici INOST-a...

02 May 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

               

Povodom stogodišnjice Velikog rata i sedamnaeste godišnjice bombardovanja SRJ od strane  NATO-a, 24. marta 2016. godine, u našoj školi je održan Kviz znanja iz istorije, uz prigodan program, koji je počeo stihovima Dobrice Erića „Prkosna pesma“.                                                     Takmičenje je bilo ekipno i učestvovali su predstavnici svih prvih razreda. Članovi žirija bili su Aleksandra Puhalić, Nataša Bednarčuk i Branka Štrbac. U finale su se plasirale ekipe I1, I6 i I8 razreda. Prvo mjesto  zauzela je  ekipa I1  (Isidora Ćeranić, Luka Radman i Stefan Blašković). Voditelj programa bila je učenica I5, Tara Novitović. Kviz znanja i program pripremila je prof. istorije, Branka Štrbac, sa članovima Istorijske sekcije u proširenom sastavu.

Tekst: Branka Štrbac, prof.
Fotografije: Nataša Savičić, I2

 

30 Mar 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Vladimir Nikolić svečano je uručio zahvalanice i pozivnice za besplatan boravak u Srbiji, za 10 učenika koji su nagrađeni za najbolji literarni rad na konkursu "Kako vidim Srbiju u budućnosti". Konkurs koji je postao tradicionalan, organizovan je povodom obeležavanja Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije, 15.02.2016. godine.
Čestitajući nagrađenima, Nikolić je rekao je da je izuzetno ponosan na učenike koji su napisali kvalitetne radove, te izrazio nadu da će oni za vreme posete Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, izgraditi nove veze sa vršnjacima iz Srbije. Dodatno je pojasnio da su turističke organizacije pomenutih gradova bile partneri Generalnom konzulatu, tako da će nagrađeni učenici imati priliku da upoznaju veći deo Republike Srbije, između ostalog:
Grad Kragujevac, središte Šumadijskog okruga i četvrti grad po veličini u Srbiji, koji je posle Drugog srpskog ustanka, u vremenu od 1818. do 1841. godine bio prestonica oslobođene Srbije, kada se zasnivala država i počelo formiranje mreže srpskih gradova,  i njegova turistička organizacija, od 13. do 15. maja, ugostiće:
Srđana Kovačevića, učenika Medicinske škole iz Banjaluke i Milutina Ćelića, takođe učenika Medicinske škole iz Banjaluke, kao i njihovu nastavnicu Milicu Pašić.

Tekst je preuzet sa zvaničnog sajta Generalnog konzulata Republike Srbije...više

Fotografije su preuzete sa zvaničnog sajta Generalnog konzulata Republike Srbije.

 

11 Mar 2016 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
01 Jan 1970 Objavio/la

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net