JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U JU Medicinskoj školi je 16.12.2014. godine, s početkom u 18.00 časova, uz prigodan program i podjelu paketića djeci i unucima radnika Škole, obilježen Nikoljdanski praznik. Podjelu paketića je organizovao Sindikalni odbor Škole, dok su program pripremile sekcije stranih jezika i sekcije predmeta Srpski jezik.

U prilogu je video o događaju.

Pjesme sa ilustracijama učenice Marije Đurić (II2): Sveti Nikola / Praznična toplina / Nikoljdan

24 Dec 2014 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
01 Jan 1970 Objavio/la
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

     

        Dana 30.10.2014. godine, s početkom u 18.00 časova, u učionici br.14, priređen je ispraćaj u penziju Luke Komnenića, profesora Ruskog jezika i književnosti, koji je duže vrijeme radio na radnom mjestu koordinatora za teorijsku nastavu u JU Medicinskoj školi. Direktor Vladimir Jagodić, mr je otvorio svečanost govorom o Lukinim kvalitetima kao čovjeka i kao radnika.

   Na to se nadovezala predsjednik Sindikalne organizacije Slavica Klepić, prof, istakavši mnogostruki značaj koordinatora Komnenića za funkcionisanje cjelokupnog kolektiva naše škole. Mnoge radne kolege su takođe iskoristile priliku da javno iznesu svoja zapažanja o Luki. Sva ta zapažanja su ličila jedna na druga jer, ma koliko da smo različiti u mnogo čemu, u mišljenju o Luki kao pouzdanom, odgovornom, sposobnom, upućenom i nadasve prijatnom i taktičnom kolegi smo svi jedinstveni.

       Nakon što se skromno i samokritički osvrnuo na sve te lijepe stvari koje je to veče čuo o sebi, i zahvalio na od srca uručenim poklonima, Luka nam se obratio i sa nekoliko preporuka za budućnost koje crpi iz bogatog iskustva, a koje nas usmjeravaju u pravcu strpljenja, mira i dostojanstva.

01 Nov 2014 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U JU Medicinskoj školi se Halloween, u organizaciji Stručnog aktiva profesora stranih jezika, obilježava od 2010.godine. Ove godine smo se družili u četvrtak 30.oktobra od 16.30 do 17.45 časova, a program je izgledao ovako:

 

1. Uvodni govor praćen PPprezentacijom (desno), učenici I4

2. Kratki film "Still Life" na engleskom jeziku

3. Nastup učenika IV7-skeč na engleskom jeziku

4. Kratki film "Vienna waits for you" ("Spitzendeckchen") na njemačkom jeziku sa engleskim podnatpisom

5. Nastup učenika II7-čitanje sopstvenih proznih djela i poezije na engleskom jeziku

6. Kratki film "12 Miles To Trona" na engleskom jeziku

7. Odjava

Druženju su, pored organizatora, profesora stranih jezika Sanje Malešević, Nataše Babić i Dejane Maličević, te učenika članova sekcija, prisustvovale i kolege Slavica Klepić, prof. i Marko Uletilović, prof.

Učenici odjeljenja II8 su prigodno dekorisali učionicu br.1, gdje se druženje odvijalo, tako da je ugođaj bio veoma jezzzziv.

 

31 Oct 2014 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Dana 19. i 20. oktobra 2014, učenici Medicinske škole, smijer farmaceutski tehničari, učestvovali su po četvrti put na izložbi "Gljive i ljekovito bilje Republike Srpske", u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci, u organizaciji Asocijacije gljivara Republike Srpske i Poljoprivrednog fakulteta. Učenici su predstavili masti, kremove i sapune izrađene na bazi meda, matične mliječi i propolisa, u kombinaciji sa ljekovitim biljem, koje su izradili uz nadzor profesora farmaceutske grupe predmeta. Zainteresovane posjetioce su upoznali sa ljekovitim svojstvima pčelinjih proizvoda, kao i načinom njihove upotrebe. Takođe, budući farmaceutski tehničari su imali priliku da saznaju više o ljekovitim i jestivim gljivama, kao i ljekovitim biljkama naših krajeva na predavanjima eminentnih stručnjaka iz ovih oblasti. Video 1 / Video 2

27 Oct 2014 Objavio/la Marina Kuburic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

                U holu Škole, tj. u proširenom hodniku na 2. spratu, članovi Literarne sekcijekoju vodi prof.  Bogdan Lakić pripremili su izložbu na dvanaestometarskom panou pod nazivom „Razvojnim putevima književnosti.“ Izložba je postavljena 14. oktobra ove godine s namjerom da dvadesetak dana bude dostupna učenicima.

               Izložba je dugo pripremana i njen cilj je da učenici pogledaju prikupljene radove koji slikovito prikazuju razvoj književnosti od najstarijih dana pa do danas. Moto izložbe je mitska ptica Feniks koja se u poeziji Branka Miljkovića javlja kao simbol umjetničkog stvaranja. Izložbu prati i konkurs na temu „Kako uhvatiti FENIKS pticu.“

              Takođe, za učenika koji je pročitao najviše knjiga, pripremljena je i nagrada-knjiga. Sve to je upriličeno da bi učenici shvatili vrijednost knjige i osjetili više ljubavi i potrebe za čitanjem.

Download

Članak napisao Bogdan Lakić, prof.

Fotografije snimila učenica Jelena Gajić, IV3

23 Oct 2014 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U okviru kulturne manifestacije „Obilježavanje 100 godina od početka Prvog svjetskog rata“, u našem gradu je postavljeno nekoliko izložbi na tu temu. Članovi Istorijske sekcije su 7.10.2014. godine posjetili Muzej RS i pogledali izložbu „Veliki rat 1914“,a ispred hrama Hrista Spasitelja, izložbu „100 godina od početka Prvog svetskog rata“, u organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture RS i ruske Fondacije „Sveti Vasilije Veliki“. Istog dana posjetili su i izložbu „Svetlost u mraku Prvog svetskog rata – Vrhunska ostvarenja protagonista impresionizma u Srbiji“, u MSURS. Učenici su imali priliku da vide djela Milana Milovanovića, Koste Miličevića i Nadežde Petrović koja se razboljela od tifusa njegujući bolesne i ranjene i umrla u bolnici u Valjevu 1915. godine.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Teodora Ostojić I2

 

21 Oct 2014 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica ... 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net