JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

...PROJEKTI, TAKMIČENJA, SEKCIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI, PUTOVANJA...

 

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

 

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Дана  15.10.2014. године ученици IV5 су посјетили Институт за генетичке ресурсе који је локализован  у Кампусу, а у току двочасовне посјете посебна пажња је посвећена Ботаничкој башти. Ботаничка башта представља колекцију различитих биљних врста, у великој мјери аутохтоних ,а  поред њихове заштите има и образовни карактер.  Ботаничка башта Универзитета у Бањој Луци је новија у односу на неке свјетске баште, али има свијетлу будућност због преданости особља њеном уређењу. Ученици Медицинске школе су  веома добро угошћени тог дана, и упознати са разним плановима у оквиру даље изградње и проширења Ботаничке баште, гдје су видјели велике комплексе са разним биљним врстама,али и комплексе намјењене новим садницама. Занимљиво је то да у оквиру Ботаничке баште, њено особље има сопствени повртњак, домаће производе, што је данас јако битно. Током посјете парковском комплексу и његовим дрворедима који су под заштитом на иницијативу Института за генетичке ресурсе, посјету је омела киша те су ученици  пресељени у просторије самог  Института, а тамо упознати са уређајима и апаратима  са којима Институт располаже. Без обзира на кишу, било је то једно образовно искуство за ученике, али и један вид промовисања Ботаничке баште у Бањој Луци, јер сваки грађанин нашег града може да је посјети.

 Јелена Марјановић IV5

15 Oct 2014 Objavio/la Aleksandra Njezic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Ove godine su profesori stranih jezika odlučili da obilježe Evropski dan jezika tako što će, prije svega, dati priliku učenicima koji pišu na raznim jezicima da se predstave svojim djelima, a što bi se uobličilo u odgovarajući video. U video nas uvodi učenica drugog razreda Marija Đurić sa svojom otresito konkretnom poezijom. Učenice drugog razreda Danijela Regojević i Milica Perišić su predstavile po dvije svoje pjesme, prva na engleskom, druga na srpskom jeziku, komunicirajući tako sa svijetom na verbalno najsuptilniji mogući način...poezijom. Učenica četvrtog razreda Marija Kozić je čitajući svoj prozni sastav, kako na njemačkom tako i na engleskom jeziku, demonstrirala dvojezičnost, baš u duhu Evropskog dana jezika. Ne volite njemački jezik, ne sviđa vam se? Poslušajte Luku Kajganića, učenika četvrtog razreda, kako čita tekst popularne francuske rap pjesme u svom prevodu na njemački jezik- i ništa više neće biti isto! Učenik drugog razreda Srđan Kovačević je namjenski za Evropski dan jezika napisao prozni sastav u kojem se međusobno prožimaju nježnost i odlučnost.

Pored toga, mnogi učenici su učestvovali u izradi plakata, brošura i natpisa na raznim jezicima kojima su bili oblijepljeni hodnici Škole.

Projekat su organizovali profesori stranih jezika: Sanja Malešević, Nataša Babić, Damir Crnomarković i Dejana Maličević.

30 Sep 2014 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Republička takmičenja: 1.mjesto-Mali fudbal (ž), 1.mjesto-Atletika (kugla)-Nataša Bogovac, 2.mjesto-Njemački jezik A2)-Merima Hatić

Regionalna takmičenja: 3.mjesto-Odbojka (ž)


Školska takmičenjaIstorija (1.Zorica Janković i Srđan Kovačević), Njemački jezik (A2-Merima Hatić, B2-Luka Kajganić, C1-Milica Račić)...

12 May 2014 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

 Školsko takmičenje iz predmeta Demokratija i ljudska prava održano je u subotu  8.3. 2014.godine. Učestvovalo je svih osam odjeljenja trećih razreda. Sudije: Mirko Jović, Branko Marjanović i Slavica Klepić.

         Prvo mjesto osvojio je treći 1- JAVNE KUHINJE, mjera razreda: Otvaranje novih punktova za raspodjelu hrane, 702 boda.
         2.mjesto, 673 boda, treći 5, Uvođenje seksualnog obrazovanja u škole.
         3.mjesto, 649 bodova, treći 3, Oslobađanje od plaćanja sanitarnih knjižica.
 PODACI  O SUĐENJU DOSTAVLJENI SU u PPZ RS.

24 Mar 2014 Objavio/la Slavica Klepic, prof.
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Učenici naše škole su treću  godinu uzastopno  osvojili  prvo mjesto na republičkom takmičenju iz istorije, zbog čega su pozivani na prijem kod Ministra prosvjete i kulture. U ovoj školskoj godini  Republičko takmičenje iz istorije održano je u Doboju, 27.4.2013.godine, a prvo mjesto osvojila je učenica I4 razreda, Nataša Bednarčuk. Nagrada joj je dodijeljena na prijemu u Ministarstvu, 18.6.2013.godine, gdje je išla  u pratnji svog mentora, Branke Štrbac.Prijem je organizovan za sve učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo mjesto na republičkim takmičenjima.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Branka Štrbac, prof.

 

15 Jul 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Clanovi CC tima su uzeli ucesce u jednom zanimljivom I korisnom projektu u organizaciji Humanitarnog Udruzenja DUGA I 11.6.2013. ucestvovali u radionici na tu temu. Radionica je bila izuzetno korisna I zanimljiva I svi smo zktivno ucestvovali. Prisutni su bili predstavnici udruzenja, clanovi CC tima, predstavnici MUP-a, nekoliko neuropsihijatara iz Centra za mentalno zdravlje, volonteri udruzenja, nekoliko predstavnika lokalne zajednice, itd. Ono sto je posebno znacajno je to sto sa svakim nasim korakom u pravcu ove teme, javnost, tj. ono koji ucestvuju bivaju sve  svjesniji ozbiljnosti ove teme. Naime, ovo vise nije tema o kojoj se govori kao nekada – ljudi cuju pa kao da I ne cuju. Nama je drago sto uspijevamo probuditi I mlade I stare I zene I muskarce da sve vise I sve aktivnije razmisljaju o toj temi. Svi dajemo svoj doprinos I drago nam je zbog toga, ipak je jedna od nasih vodecih ideja – humanost. Isto tako, veoma vazno je spomenuti da je CC tim I tamo predstavio svoj rad I svoje aktivnosti. Predstavnici DUGE su odusevljeni nasim radom I u planu je potpisivanje ugovora o saradnji. Duga planira osnovati podmladak tako da ce clanovi CC tima biti clanovi DUGE I aktivno se baviti humanitarnim I volonterskim radom. I da, ponosni smo na nasu Nikolinu koja je predstavila sta je to CC tim zamislio kao rjesenje jedne teske situacije nasilja u porodici.

Članak napisala Natasa Babic
Fotografije snimili članovi CC-Team-a
 

25 Jun 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Članovi Istorijske sekcije naše škole,  prisustvovali  su obilježavanju Dana proboja logoraša iz koncentracionog logora Jasenovac, u Donjoj Gradini, 12.5.2013. godine. U 11.30 su prisustvovali otvaranju izložbe likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola RS, na temu: Jasenovac, kao i dodjeli nagrada  učenicima, autorima najboljih likovnih i literarnih radova na istu temu. U 12 časova su svojim prisustvom uveličali polaganje vijenaca, parastos svim stradalim u jasenovačkom logoru, a zatim i obraćanje najviših zvaničnika RS, Izraela i Srbije, kao i predstavnika Roma. Učenici su putovali u pratnji voditelja sekcije, Branke Štrbac.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Branka Štrbac, prof.

25 Jun 2013 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica ... 2 ... 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net