JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

OGLASNA PLOČA
U ponedjeljak 19.12.2022. godine će trajanje časova biti skraćeno na po 35 minuta. Prvi čas u drugoj smjeni počinje u 12.00 časova. Raspored zvonjenja
Na 21. Međunarodnom festivalu poezije za djecu i mlade "Dara Sekulić", održanom od 23. do 24.11.2022. godine u Istočnom Sarajevu, učenica naše škole Milica Mirjanić (II2) je osvojila 2. nagradu. Čestitke Milici!
SLIKA
U sklopu završne manifestacije Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske Ministarstvo porodice, omladine i sporta uručilo je novčane nagrade za deset najperspektivnijih sportista i jednog sportistu sa invaliditetom. Nagrade su između ostalih dobili i učenici naše škole Dario Pejić, III6, (stoni tenis) i Nikša Petrović, IV6, (rukomet). Čestitke! Više na portalu Glas Srpske
SLIKA 1 / SLIKA 2
Naša učenica Milica Vračar IV3, i ove godine je učestvovala u ljetnoj školi ''Mladi i srbistika'' u Tršiću. Kao rezultat toga je, u subotu 10.12.2022. na Filološkom fakultetu u Beogradu, predstavila rad iz Istorije srpske kulture ''Motiv Strašnog suda u srednjovjekovnim manastirima Mileševa i Sopoćani''. Čestitke Milici!
Podatke dostavila Vileta Gluvačević, prof.
SLIKA
U našoj školi je u srijedu 07.12. 2022. godine održano predavanje na temu ,,Adolescenti i seksualnost'' od strane dr Ives Šindrak, spec ginekologije i akušerstva. Prisustvovalo 60 učenika, školski psiholog, soc. radnik, koordinator, bibiliotekar i nekoliko nastavnika. Predavanje je bilo veoma uspješno, što ukazuje na to da je učenicima potrebno više ovakvih predavanja u kojima u neposrednom kontaktu sa specijalistom mogu da čuju i pitaju o vrlo značajnim stvarima za zdravlje, a naročito o temama koje se odnose na intimno zdravlje i seksualne odnose.
SLIKA 1 / SLIKA 2 / SLIKA 3
Sjednica Nastavničkog vijeća će se održati u petak 09.12.2022. godine, s početkom u 12.40 časova. Dnevni red je dostupan u zbornici.
Naša škola je dobila donaciju sanitetskog materijala i medicinske opreme od firme Banjaluka farm-plus. Hvala!
Podatke dostavila Nikolina Milišić, koordinator
SLIKA 1 / SLIKA 2
Povodom 75 godina Medicinske škole izašla je monografija autora Sanje Đurić, profesora srpskog jezika u Medicinskoj školi. Monografija je samo jedan segment obilježavanja, objavljen je i časopis "Puls"(jubilarno izdanje), izložba, literarni konkurs na temu "75 godina u vrtlogu vremena" i dokumentarni film posvećen svim učenicima bivšim i sadašnjim, koji i jesu dio filma. Sve skupa dio je manifestacije i obilježavanja jubileja. Promocija monografije upriličena je prije zvanične Akademije kao uvod u svečanost, predvođena govorom direktora Medicinske škole, Mirka Jovića, recenzenata: Aleksandre Čvorović, književnice i profesora srpskog jezika i Violete Gluvačević, profesora srpskog jezika....Više na Sajtu za srpski jezik
SLIKA 1 / SLIKA 2 / SLIKA 3 / SLIKA 4 / SLIKA 5 / SLIKA6
Sjednica odjeljenskih vijeća trećih razreda će se održati u ponedjeljak 05.12.2022. godine, s početkom u 12.40 časova. Tema: Ekskurzija. Obavezno je prisustvo predsjednika odjeljenskih zajednica.
O proslavi jubileja JU Medicinske škole: GLAS SRPSKE, NEZAVISNE NOVINE, BL-PORTAL
RTRS:
SLIKA 1 / SLIKA 2 / SLIKA 3 /
Povodom 75 godina postojanja JU Medicinske škole Banja Luka će u ponedjeljak 28.11. 2022. godine u Narodnom pozorištu Republike Srpske biti održana prigodna svečanost koja će početi u 18.00 časova promocijom Monografije "75 godina u vrtlogu vremena". Nakon toga, u 19.00 časova, slijedi svečana Akademija na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. U završnom druženju će zvanice moći uživati u hotelu Bosna.
U ponedjeljak 28.11.2022. godine će se nastava odvijati po skraćenom režimu. Časovi će trajati po 30 minuta. Prvi čas u drugoj smjeni počinje u 12.00 časova. Detaljan raspored zvonjenja
Raspored dežurstava za decembar 2022. godine: profesori / učenici
NOVO! Povodom SVJETSKE SEDMICE SVJESNOSTI O ANTIBIOTICIMA Institut za zaštitu zdravlja je izvršio anketiranje učenika četvrtog razreda, pri čemu su učenici ispunili upitnik sa 17 pitanja. Pitanja su bila vezana za poznavanje antibiotika i same rezistencije na antibiotike. Poslije obrade podataka, u amfiteatru Instituta je organizovano predavanje sa četiri značajne teme o antibioticima. Predavanje je održano u utorak 23.11.2022. godine. Na predavanju je bilo prisutno 60 naših učenika u pratnji nastavnika Marine Kuburić, Aleksandre Nježić i Maje Radoje. Sve pomenute aktivnosti su vezane za Nedelju svjesnosti o antibioticima, njihovom značaju i pretjeranoj zloupotrebi istih, koju SZO (Svjetska zdravstvena organizacija) obilježava svake godine u periodu od 18. do 24. novembra.
Podatke dostavila Nikolina Milišić, koordinator praktične nastave
SLIKA 1 / SLIKA 2 / SLIKA 3
Sjednica Nastavničkog vijeća će se održati u četvrtak 24.11.2022. godine, s početkom u 12.40 časova, u učionici br.14. Dnevni red je dostupan u zbornici.
Od 4. do 14.11. 2022, tokom Nedjelje borbe protiv dijabetesa, naša škola je kroz brojne aktivnosti podržala udruženje "Dijabet No 1". Naši učenici su zajedno sa udruženjem "Dijabet No 1", podizali svijest o značaju prevencije i mjerili glikemiju građanima. Na taj način su obavili određeni vid praktične nastave. Imali su priliku da komuniciraju sa različitim drustvenim kategorijama i da prenesu školska znanja na ljude koji su željeli da saznaju nešto više o dijabetesu tip 1 i tip 2. Osim toga, unaprijedili su svoja znanja i vještine te stekli nova iskustva. Učenici su sa oduševljenjem konstatovali da naučene lekcije u školi imaju primjenu u svakodnevnom životu. Ne učimo za školu, već za život.
Podatke dostavila koordinator Nikolina Milišić.
SLIKA 1 / SLIKA 2 / SLIKA 3 / SLIKA 4 / SLIKA 5 / SLIKA 6 / SLIKA 7 / SLIKA 8
Danas 21.11. je praznik, neradni dan- Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazum za mir u Bosni i Herzegovini.
U prizemlju je postavljena nova izložba sa eksponatima koje su učenici izradili na redovnim časovima kod Dr Daliborke Savičić, prof. Radi se o kreativno i originalno vizuelizovanim reakcijama učenika na izreke o zdravlju. Priloženi su i čitavi časopisi koje su učenici kreirali za nastavu. SLIKA 1 / SLIKA 2 / SLIKA 3
Na molbu koordinatora Nikoline Milišić naša škola je od firme CasaBianca iz Banjaluke dobila jelku za predstojeće božićne i novogodišnje praznike. Zahvaljujemo. SLIKA
Sjednice odjeljenskih vijeća će se održati u petak 18.11.2022. godine, s početkom u 12.45 časova. Dnevni red je dostupan u zbornici.

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sljedeca stranica>>

 

Iz Protokola o postupanju u slučaju nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja djece (izvor Ombudsman za djecu Republike Srpske):

PROTOKOL O POSTUPANJU U SLUČAJU NASILJA, ZLOSTAVLJANJA ILI ZANEMARIVANJA DJECE

Pravilnik o ocjenjivanju: str.1, str.2, str.3, str.4, str.5

IZ ZAKONA O PRAZNICIMA RS

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net