JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

OGLASNA PLOČA
Sjednica Nastavničkog vijeća će se održati u ponedjeljak 29.11.2021.godine, s početkom u 12.40 časova. Dnevni red je dostupan u zbornici.
U srijedu 10.11.2021. godine je u JU Medicinskoj školi obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa (14.novembar). Tom prilikom su učenici uz stručni nadzor svim zainteresovanim obavili mjerenje nivoa šećera i krvnog pritiska. U duhu promocije zdravlja i preventivnih mjera dijeljene su jabuke. Takođe su na raspolaganju bili savjeti koji pomažu u održavanju zdravlja. Organizator akcije je bila koordinator praktične nastave Nikolina Milišić, a u realizaciji u su učestvovali brojni nastavnici praktične nastave i učenici 3. i 4. razreda.
Sjednice odjeljenskih vijeća će se održati u petak, 12.11.2021.godine, s početkom u 12.40 časova, u učionici br. 14- za 1. i 2. razred i učionici br. 15- za 3. i 4.razred. Dnevni red i dodatna uputstva su dostupni u zbornici.
Za opremanje pet kabineta srednjih stručnih škola u Banjaluci, iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 100.000 KM, a novac će biti dodijeljen Medicinskoj, Elektrotehničkoj, Tehnološkoj, Politehničkoj i Poljoprivrednoj školi. Više u Nezavisnim novinama
U petak 29.10.2021. godine su učenici drugog razreda naše škole, članovi sekcije Crveni krst, učestvovali u obilježavanju Svjetskog dana prevencije moždanog udara. Tom prilikom su na Trgu Krajine pokazali koliko su željni komunikacije i kontakta sa pacijentima. Fotografije: 1 / 2/ 3
Profesori JU Medicinske škole su na osnovu pohađanja pedagoškog i tehničkog dijela TABLa- obuke upravo u procesu realizacije STEAM časova i projekata.
Obrazac za STEAM- čas (.docx) (.pdf)
Obrazac za STEAM projekat (.docx) (.pdf)
Obrazac za STEAM projekat- pojednostavljen (.docx) (.pdf)
Povodom Evropskog dan jezika (26.septembar) organizovan je konkurs učeničkih radova. Promocija i dodjela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola su održani u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske. Učenice prvog razreda Medicinske škole (članovi Projektne sekcije pod mentorstvom mr Sanje Đurić, prof.), Nataša Amidžić I/1 i Milica Mirjanić I/2 su osvojile prvo, odnosno treće mjesto- u kategoriji "Projekti", na temu "Na posebno te vodim mjesto-kuda poslije Korone?" Učenicima su uručene vrijedne nagrade škola za strane jezike. Radovi učenika biće prikazani u biblioteci, na sajtu za srpski jezik i na sajtu naše škole.
Preporuke za odvijanje nastave u školama za školsku 2021/22. godinu / Izvor: Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske
U Gradskom pozorištu Jazavac je u nedjelju 20.06.2021. godine, u sklopu Sedmice Studija Jazavac, održana promocija knjige učenice naše škole Teodore Zorić (III6), “A gdje su ti krila”.
Na sajtu Srpski jezik i književnost koji uređuje mr Sanja Đurić, prof. se, pored raznovrsnog kvalitetnog sadržaja koji se već godinama aktivno koristi od strane učenika, sada može pogledati i video posvećen generaciji 2017-2021.
Obavljena je dodjela diploma. Učenik generacije za školsku 2020/21.godinu je Nikola Stojaković (IV1). Učenik dobitnik Svetosavske nagrade je Aleksa Oljača (IV1) Odluka o izboru učenika generacije / Slika1 / Slika2 / Slika3 / Slika4 / Slika5
Na međunarodnom konkursu inovatorstva „PRОNАLАZАŠТVО - BЕОGRАD 2021“ -„Prеduzеtništvо dаnаs zа budućnоst“ na 5. „KUPU NАCIЈА МLАDIH INОVАТОRА - BЕОGRАD 2021.“ održanom od 1. do 3. juna 2021. godine u atrijumu Etnografskog muzeja u Beogradu tim inovatora JU Medicinske škole je u saradnji sa timom Gimnazije osvojio zlatnu medalju . Tim čine: Sanja Stupar, prof, Marina Marinković, prof. i Daliborka Savičić, dr.med, te učenici Bojana Panić, Milica Kecman, Sandra Gašić, Relja Vranješ, Lazar Tučić i Đorđe Ristić. Više o E-MedicaLab aplikaciji
Sekcija Crvenog krsta JU Medicinske škole, učenici i nastavnici praktične nastave Vera Ćurlić, Dragoslava Plavšic i Biljana Đurić su prikupili znatan novčani iznos koji je doniran Klinici za dječije bolesti, odjeljenju Dječije pulmologije. Pomoću doniranih sredstava kupljena su tri inhalatora.
Najnoviji uspjesi naših učenika:
Nikolina Erak, IV5- 1.mjesto na literarnom konkursu povodom obilježavanja "Stradanja i sjećanja na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac- Donja Gradina", rad "Šta ste rekli?" /
Nikolina Erak, IV5- 1.mjesto na literarnom konkursu u konkurenciji učenika srednjih škola, u organizaciji Crvenog krsta, na istom takmičenju pohvaljeni su likovni radovi sljedećih naših učenika Tijana Šipka (III3) i Milica Vasić (III2).
Na međunarodnom konkursu, pod nazivom "Šantićeva reč", u organizaciji OŠ " Aleksa Šantić" iz Beograda(za učenike osnovne i srednje škole), učenik Nikola Stojaković IV1, osvojio je 3. mjesto, u kategoriji proznih djela. Više na sajtu za srpski jezik (učenički radovi)
Učenice 1.razreda Stela Petković i Una Mijatović su uokviru "Dana sjećanja" i predmeta istorija osvojile 3.mjesto. Prezentacija

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Sljedeca stranica>>

 

Iz Protokola o postupanju u slučaju nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja djece (izvor Ombudsman za djecu Republike Srpske):

PROTOKOL O POSTUPANJU U SLUČAJU NASILJA, ZLOSTAVLJANJA ILI ZANEMARIVANJA DJECE

Pravilnik o ocjenjivanju: str.1, str.2, str.3, str.4, str.5

IZ ZAKONA O PRAZNICIMA RS

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net