JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

UČIONICA KAO ZABAVA
PRVA PULS UKRŠTENICA!

-Engleski jezik-slušna vježba

NJEMAČKI ONLINE

-Engleski jezik-vješala

-Njemački jezik -kviz1 / Njemački jezik -kviz2 /

Njemački jezik-kviz3

-Engleski jezik-sinonimi -Soba br.101
-Refleksi -Chatbox
-Geografija -Kviz o Školi
CRTIĆ-MOJE TIJELO: MOJ ŽIVOT: 1.epizoda ĆELIJA / 2.epizoda ROĐENJE

 

KVIZ-Šta znam o Medicinskoj školi Banja Luka? (Tačan odgovor će biti oivičen zelenom bojom.)

Vješala -Njemački jezik

 

U kvadratić ukucavate slova za koja pretpostavljate da ih zadata riječ sadrži. Ako ste u pravu, slovo će se pojaviti u sastavu riječi, a ako niste, ide u Abfalltonne(kanta za smeće). Na kraju možete dobiti informaciju o dotičnoj riječi klikajući na Über das Wort lernen(sinonimi, objašnjenje, slušanje...). Klikajući na Neues Spiel započinjete novu igru.

Galgenraten

Slušna vježba za Engleski jezik

Prvo birate nivo složenosti (easy, hard or expert). Zatim možete, iza n.A... pročitati objašnjenje riječi koju ćete upravo čuti. Kliknite na play, slušajte riječ (uključite zvučnike), zatim upišite englesku riječ koju ste upravo čuli u prazno polje i kliknite na answer da provjerite da li ste pogodili. Ukoliko želite da preskočite neku riječ ili da saslušate sljedeću, samo kliknite na new word. Zvuk nije baš najčistiji, ali ako!-tako je i u stvarnom životu- ma šta to bilo. Dobru zabavu želim.

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:
 

Moja soba br.101 ili Šta ne podnosim...
Vješala -Engleski jezik
U kvadratić ukucavate slova za koja pretpostavljate da ih zadata riječ sadrži. Ako ste u pravu, slovo će se pojaviti u sastavu riječi, a ako niste, ide u kantu za smeće. Na kraju možete dobiti informaciju o dotičnoj riječi klikajući na Learn the Word (sinonimi, objašnjenje, slušanje...). Klikajući na New Game započinjete novu igru.
Hangman

CHAT BOX

Vježba za obogaćivanje vokabulara iz Engleskog jezika kroz pronalaženje sinonima

 

Pronađite par sinonima. Kliknite prvo na obojeni pojam (na lijevoj polovini), a zatim na pojam sa desne strane kojeg smatrate njegovim sinonimom i koji će potom dobiti istu boju. Da biste provjerili rezultat, kliknite na Answer. Izrazi su na naprednom nivou, stoga-potrebna je koncentracija. Sretno!

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Refleksi

 

Prilika da provjerite brzinu refleksne reakcije.Prvo kliknite na start, i čekajte dok se ne promijeni boja pozadine ekrana. Čim se promijeni, kliknite na "stop". Vremenski rezultat i komentar (na Engleskom) ćete dobiti u novootvorenom prozorčiću.

Test your Response time!

Click on "Start" first, and wait until the background color changes. As soon as it changes, hit "stop!"
Change background color in:

GEOGRAFIJA-predmet koga nemamo

Francuski crtić (1986) Život-Moje tijelo, 1. epizoda ĆELIJAkoji je koristan za učenike osnovne škole koji proučavaju Biologiju, kao i za učenike medicinskih škola, te za sve zainteresovane za zabavan vid učenja.

Francuski crtić (1986) Život-Moje tijelo, 2. epizoda ROĐENJE koji je koristan za učenike osnovne škole koji proučavaju Biologiju, kao i za učenike medicinskih škola, te za sve zainteresovane za zabavan vid učenja.

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net