JU MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA-zvanična web prezentacija

AKTIVNOSTI

Korisničko ime i lozinka:Registruj se   

 

Za postavljanje komentara nije potrebna registracija; ako se sami registrujete, zaštiti ćete svoje ime. Članke mogu objavljivati samo radnici Škole. Podrška u primjeni novih tehnologija u nastavi

AKTIVNOSTI sekcija iz oblasti:

CC-TEAM / ISTORIJA / CIVITAS / MEDICINA I SESTRINSTVO / PRIR. NAUKE / FARMACIJA / EKOLOGIJA / VOLONTERI

STOMATOLOGIJA / STRANI JEZICI / SRPSKI JEZIK / PULS / SPORT / ŠAH / AIKIDO / MAT- FIZ-INF / ŠGERILA / ARHIVA

ISTORIJSKA sekcija

Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

U okviru kulturne manifestacije „Obilježavanje 100 godina od početka Prvog svjetskog rata“, u našem gradu je postavljeno nekoliko izložbi na tu temu. Članovi Istorijske sekcije su 7.10.2014. godine posjetili Muzej RS i pogledali izložbu „Veliki rat 1914“,a ispred hrama Hrista Spasitelja, izložbu „100 godina od početka Prvog svetskog rata“, u organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture RS i ruske Fondacije „Sveti Vasilije Veliki“. Istog dana posjetili su i izložbu „Svetlost u mraku Prvog svetskog rata – Vrhunska ostvarenja protagonista impresionizma u Srbiji“, u MSURS. Učenici su imali priliku da vide djela Milana Milovanovića, Koste Miličevića i Nadežde Petrović koja se razboljela od tifusa njegujući bolesne i ranjene i umrla u bolnici u Valjevu 1915. godine.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Teodora Ostojić I2

 

21 Oct 2014 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Učenici naše škole su treću  godinu uzastopno  osvojili  prvo mjesto na republičkom takmičenju iz istorije, zbog čega su pozivani na prijem kod Ministra prosvjete i kulture. U ovoj školskoj godini  Republičko takmičenje iz istorije održano je u Doboju, 27.4.2013.godine, a prvo mjesto osvojila je učenica I4 razreda, Nataša Bednarčuk. Nagrada joj je dodijeljena na prijemu u Ministarstvu, 18.6.2013.godine, gdje je išla  u pratnji svog mentora, Branke Štrbac.Prijem je organizovan za sve učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo mjesto na republičkim takmičenjima.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Branka Štrbac, prof.

 

15 Jul 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Članovi Istorijske sekcije naše škole,  prisustvovali  su obilježavanju Dana proboja logoraša iz koncentracionog logora Jasenovac, u Donjoj Gradini, 12.5.2013. godine. U 11.30 su prisustvovali otvaranju izložbe likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola RS, na temu: Jasenovac, kao i dodjeli nagrada  učenicima, autorima najboljih likovnih i literarnih radova na istu temu. U 12 časova su svojim prisustvom uveličali polaganje vijenaca, parastos svim stradalim u jasenovačkom logoru, a zatim i obraćanje najviših zvaničnika RS, Izraela i Srbije, kao i predstavnika Roma. Učenici su putovali u pratnji voditelja sekcije, Branke Štrbac.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Branka Štrbac, prof.

25 Jun 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
Povodom stote godišnjice oslobađanja Balkana od viševjekovne osmanske vlasti, Istorijska sekcija naše škole  pripremila je  izložbu na temu: Balkanski ratovi 1912 – 1913. godine. Učenici su se bavili istraživačkim radom,  a zajedno sa nastavnikom izvršili odabir materijala. Izložba je trajala od 30.11. do 7.12.2012. godine.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Branka Štrbac, prof.

03 Feb 2013 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka
Istorijska sekcija naše škole, je 19.10.2012. godine posjetila spomenik u Drakuliću, posvećen žrtvama ustaškog pokolja Srba u selima Motike, Šargovac, Drakulić i rudniku Rakovac.Tačno prije 70 godina, 7. februara 1942. godine, od četiri sata ujutro do 14 sati popodne, bez ijednog ispaljenog metka, usmrćeno je 2300 Srba, od toga 551 dijete.O ovim događajima, učenicima je pričala Branka Štrbac, prof. istorije, a učenici su pročitali  i  „Priču koja luta svietom“, Tihomira Levajca, posvećenu  učenicima ubijenim u školi u Šargovcu.

Članak napisala Branka Štrbac, prof.
Fotografije snimila Branka Štrbac, prof.

20 Nov 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Republičko takmičenje iz istorije održano je 19.5.2012. godine u Gimnaziji u Banjoj Luci.    Prvo mjesto osvojio je učenik I1 ,Srđan Krejić, a treće mjesto, učenik I5, Luka Kajganić. Učenici naše škole godinama postižu zavidne rezultate na takmičenjima iz istorije. Na republičkim takmičenjima su učestvovali: Nemanja Ignjatić, pobjednik na četiri republička i jednom državnom takmičenju, danas dr stomatologije , zatim studenti Gorana Mihailović       (3. mjesto), Saša Tadić (1.mjesto), Neven Marušić, Ljilja Malbašić i Božana Spasojević. Na slici desno su i  učenici naše škole, učesnici republičkih takmičenja 2009. i 2011. godine: Mladen Duran IV5, Nataša Brestovac II7 (3.mjesto), Ivana Mamuza II.5, (1.mjesto) i Nemanja Gajić, II.4.

 

 

B.Luka, 21.5.2012.g.                                                        Branka Štrbac, prof. mentor

12 Jun 2012 Objavio/la deJAna_admin
Aktivnosti / JU Medicinska škola Banja Luka

Povodom sedamdesete godišnjice okupatorsko-ustaške ofanzive na Kozaru, koja je trajala od 10. juna do 17. jula 1942. godine, Istorijska sekcija naše škole pripremila je izložbu na temu: Bitka na Kozari. Izložba je otvorena kozaračkim narodnim kolom, kojim su Kozarčani oduvijek izražavali svoje jedinstvo, ponos i optimizam.

Autor teksta i fotografija: Branka Štrbac, prof.

B.Luka, 23.4.2012.g.

25 Apr 2012 Objavio/la deJAna_admin

<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 Sljedeca stranica>>

Povratak na vrh

Forum! Klik! Wikipedia! Klik!YouTube! Klik!Facebook! Klik!
© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED by MEDICINSKA ŠKOLA BANJA LUKA http://www.medicinska-skola-bl.net